Cappelle Medicee

De kapellen van de familie de’Medici zijn een onderdeel van de basiliek van San Lorenzo. Deze basiliek werd door de familie gefinancierd en ook wel beschouwd als hun prive kerk. Later werden de Cappelle Medicee afgescheiden van de basiliek. Tegenwoordig kunnen ze ook gezien worden als een museum.

Een eerbetoon

De kapellen zijn een eerbetoon voor de familie de’Medici. Een weerspiegeling van de macht die deze familie ooit in Florence hadden. De kapellen zijn dan ook rijkelijk versier met prachtige kleuren en mooie koepelfresco’s. Deze koepelfresco’s zijn gemaakt door Pietro Benvenuti in 1828 en hebben o.a. voorstellingen van de Schepping en de Doodzonde. Er zijn honderden edelstenen, half-edelstenen en Marmers in Cappelle Medicee. Deze zijn afkomstig uit de hele wereld.

Cappella dei Principi

Cappella dei Principi wordt ook wel de vorstenkapel genoemd. De kapel werd gemaakt door architect Matteo Nigetti in 1604-1640. De architect gebruikte hier voor een ontwerp van Prins Giovanni dei Medici. Hij had een praalgraf voor ogen waar de macht en grootsheid van zijn familie van af te zien was.

Deze kapel is echter nooit voltooid. Dat is onder andere te zien aan het altaar dat deels bestaat uit mamerimitatie van beschilderd hout.

Er is een bronzen beeld en er zijn zes graven die bedoeld waren voor de groothertogen van de familie de’Medici.

Sagrestia Nuova

Sagrestia Nuova is ontworpen door Michelangelo. Sagrestia Nuova wordt ook wel de Nieuwe Sacristie genoemd. Michelangelo kreeg deze opdracht van Paus Clemens VII. De bouw begon is 1520 en werden na zestien jaar afgerond.

In deze door Michelangelo gecreëerde ruimte zijn zeven beelden van zijn hand tentoongesteld. Vier figuren hebben als thema de tijd, de Dag, de Nacht, de Zonsondergang en de Zonsopgang. Deze werden op de graven geplaats.

Adres
Piazza Madonna degli Aldobrandini 6
Florence

Entree
Vol tarief 7,00

Openingstijden
Maandag tot en met zondag 8.15 tot 18.00

Ook interessant

Palazzo Pitti
Palazzo PittiDe eerste eigenaar van Palazzo Pitti was Luca Pitti. Het paleis werd in 1458 gebouwd door Brunelleschi. In 1549 werd het paleis eigendom van de familie de’Medici. De vrouw van Cosimo I de’Medici, Eleonora van Toledo, kocht het paleis van een afstammeling van Luca Pitti Tot 1737 werd het paleis bewoond door de familie de’Medici. […]
Palazzo Vecchio
Palazzo VecchioVan oorsprong wordt Palazzo Vecchio, Palazzo della Signoria genoemd. Het werd gebouwd tussen 1298 en 1314 Palazzo Vecchio werd bewoond door de familie de’ Medici. Deze familie heeft een grote invloed gehad. Met name in Florence. Ze hadden verschillende banken. Daarnaast zijn er een aantal familieleden tot Paus benoemd en zijn twee familieleden koningin van […]
Palazzo degli Uffizi
Palazzo degli UffiziPalazzo degli Uffizi werd origineel gebouwd tussen 1560 en 1581 als kantoor en vergaderruimte. Het paleis is ontworpen door Giorgio Vasari. Hij was een belangrijke schilder en architect in de 16e eeuw. De opdrachtgever hiervoor was Francisco de’ Medici. Francisco gebruikte het paleis niet alleen als kantoorruimte, maar ook voor zijn kunstcollectie. Later werd deze […]