Fietstocht Florence

Wil je zoveel mogelijk van Florence zien, maar gaat lopen niet snel genoeg? Wat dacht je van de fiets!

Fietstocht

Verken de stad van de renaissance onder begeleiding van een Engelstalige gids en fiets langs de hoogtepunten van Florence. Twee uur lang fiets je met een kleine groep door de stad. Je geniet van het uitzicht, de sfeer en de verhalen die de gids tijdens de tocht vertelt.

ponte-vecchio2

Bezienswaardigheden

Tijdens de fietstocht kom je langs de volgende bezienswaardigheden

Ponte Vecchio
De ponte Vecchio is de bekendste brug van Florence. Van een afstand zorgt hij voor een mooi en sfeervol uitzicht. Op de brug zelf vind je verschillende winkeltjes, voornamelijk juweliers.

Galerie Uffizi
Galerie Uffizi is een kunst museum. Hij wordt ook wel gezien als één van de oudste en belangrijkste musea op het gebied van kunst ter wereld. Behalve schilderijen bestaat de collectie ook uit beelden. Op het binnenplein van het museum vind je verschillende kunstenaars aan het werk.

Piazza della Signoria
Bij dit populaire plein vind je verschillende bezienswaardigheden, zoals de Neptunusfontein, palazzo Vecchio en Uffizi. Het is een plein waar niet alleen toeristen, maar ook de Florentijnen zelf graag komen.

De Doumo
De Doumo is de bekende rode koepel die kenmerkend is voor de skyline van Florence. Deze koepel hoort bij de kathedraal Santa Maria del Fiore.

Tegenover de kathedraal vind je een doopkapel.

Piazza Republica
Piazza Republica is één van de belangrijkste pleinen van Florence. Het is een nog relatief jong plein dat aan het einde van de 19e eeuw werd aangelegd. Kenmerkend op dit plein is de grote triomfboog.

Santa Maria Novella
Deze basiliek heeft een bijzondere voorgevel. Hij ligt op een steenworp afstand van het centraal station.

doumo3

Florence is de ideale stad om doorheen te fietsen, met zijn rustige wegen en waar je ook kijkt alles heeft sfeer. Deze stad heeft dan ook niet voor niets de naam stad van de Renaissance. Overal proef je dan ook de sfeer van een paar honderd jaar geleden. Ponte vecchio is de brug die twee delen van Florence met elkaar verbind. Het is een brug vol gezellige winkeltjes, voornamelijk juweliers. Galerie Uffizi kent een mooi plein waar verschillende kunstenaars schilderen. Bij de Doumo heb je het centrum van Florence bereikt. De kerk, santa Maria del fiore is de kerk van Florence en zijn opvallende koepel, de Doumo, is kenmerkend voor de skyline van de stad. Wie kent deze indrukwekkende rode koepel niet.

Nagenieten met een Italiaanse lekkernij

In welk seizoen je deze fietstocht ook boekt, aan het einde van de dag staat je een lekkernij te wachten, waarmee je nog even kunt nagenieten van alles wat je gezien hebt. In de zomer is dit in Italiaans ijsje en in de winter wordt je verwend met warme kop chocomelk.


 
 

Fietsverhuur

Wil je Florence liever verkennen op je eigen tempo? Dan kun je natuurlijk ook een fiets huren en zelf een route fietsen. Florence kent verschillende autovrije wegen. De meeste wegen in Florence zijn rustig, wat het een ideale stad maakt om doorheen te fietsen. Vergeet niet af en toe te stoppen om foto’s te maken van het uitzicht.

Je huurt de fiets voor een hele dag. Voordat je begint aan je fietstocht is er een training van 30 minuten. De huur is incl helm en regenjas.

Kinderen onder de vier jaar kunnen gratis mee op een fietsstoel.


 
 
Tip: Plan van tevoren de route die je wil fietsen.

Ook interessant

Excursie Florence
Excursie FlorenceHaal meer uit je stedentrip Florence met een excursie! Er is zoveel te zien in Florence dat het soms lastig is een keuze te maken. Je wilt tenslotte niks missen. Soms zie je onderweg een gebouw of kunstwerk waar je wel meer over zou willen weten. Of je hebt een reisprogramma gemaakt en bent nog […]
Winkelen Florence
Winkelen FlorenceFlorence kent verschillende gezellige winkelstraten. Alles is op loopafstand. Het is goed te doen om eerst rondom de Doumo winkels te kijken, om daarna naar Ponte Vecchio te gaan. Naast winkelen in de winkelstraten kun je goed terecht op één van de kleinere of grotere markten. Bij deze markten kun je van alles kopen. kleding, […]
Rondleiding en tickets Galleria dell’Accademia
Rondleiding en tickets Galleria dell'AccademiaAls je vantevoren online kaartje boekt voor Galleria dell’Accademia hoef je niet meer in de rij voor de kassa te staan. Hiermee bespaar je veel tijd. Tijd dat je kunt gebruiken om meer van het museum en de rest van Florence te zien. De eerste keer dat we het museum bezochten hebben we ruim een […]