Leonardo da Vinci museum

Het Leonardo da Vinci museum is een leuk museum gevuld met uitvindingen die ooit door Leonardo da Vinci zijn gemaakt. Aan de hand van da Vinci’s ontwerpen zijn de uitvindingen uitgebouwd. Een deel er van mag je uitproberen. Zeker voor kinderen is dit een leuk museum.

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci was een multi talent die leefde van 1452 tot 1519 in Italië. Hij was actief als Schilder, uitvinder, architect, natuurkundige, anatomist, beeldhouwer, filosoof. Zijn bekendste werk is het schilderij de Mona Lisa dat momenteel in het Louvre hangt. Een ander bekend werk van da Vinci’s studie van het menselijk lichaam is de Man van Vitruvius. Hij maakte verschillende ontwerpen van een vliegmachine.

Veel mensen zien Leonardo da Vinci als symbool voor de renaissance tijd. Een waar genie op vele gebieden. Leonardo da Vinci ligt begraven in de Santa Croce kerk in Florence.

Twee musea

Het Leonardo da Vinci museum heeft een unieke collectie. Het is een eerbetoon aan Leonardo da Vinci. De expositie is niet alleen educatief, maar ook leuk. Juist omdat je de uitvindingen mag uitproberen is dit een heel geschikt museum voor kinderen. Spelend leren is zeker voor hen een goede manier om kennis te maken met de wereld van Leonardo da Vinci.

In Florence zijn er twee musea die beide een expositie rondom het werk van Leonardo da Vinci hebben. Het ene museum vind je in straat via Servi de andere is in de straat via Cavour te vinden. Zelf zijn wij naar het museum in via dei Servi geweest. Dit museum is uitgebreider dan het andere. Hij laat namelijk naast de uitvindingen, ook de schilderijen en anatomie studie van Leonardo da Vinci zien.

Adres
Via dei Servi 66
Florence

Ook interessant

Het Galileo museum
Het Galileo museumHet Galileo museum is een educatief museum waarbij het werk van Galileo centraal staat. Niet alleen voor volwassen, maar zeker ook voor kinderen in dit een leuk museum. Galileo Galileo Galilei was astronoom, wiskundige, natuurkundige en filosoof. Hij werd geboren in 1564 en stierf in 1642. Tijdens zijn leven had Galileo veel discussie met de […]
Piazzale Michelangelo
Piazzale MichelangeloPiazzale Michelangelo is gelegen op een heuvel. Dit plein is vooral bekend en geliefd vanwege zijn adembenemende panoramische uitzicht over Florence. Verschillende bezienswaardigheden, zoals, Santa Maria del Fiore, Palazzo Vechio, Santa Croce en Pante Vecchio zijn vanuit Piazzale Michelangelo dan ook goed te zien Beelden van Michelangelo Het plein is vernoemd en gewijd aan de […]
Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden in FlorencePonte Vecchio Ponte Vecchio is de bekendste brug van Florence. Hij is herkenbaar aan alle winkeltjes die zich op deze brug gevestigd hebben. De winkeltjes bestaan voornamelijk uit juweliers. Lees verder… Piazza della Signoria Piazza della Signoria wordt gezien als het belangrijkste plein van Florence. Het is een plein waar verschillende bezienswaardigheden aan gelegen zijn. […]