Medici Villa’s

De Medici Villa’s bestaan uit meerder villa’s die te vinden zijn in de omgeving van Florence. De villa’s zijn in het bezit geweest van verschillende leden van deze familie tussen de 15e en 17e eeuw. Sommige villa’s zijn openbaar een aantal niet omdat ze bewoond zijn.

In Totaal zijn er 27 villa’s, waarvan 16 gezien worden als belangrijk

De eerste villa’s

De eerste villa die werd gebouwd was Villa del Trebbio. Deze villa is te vinden in de Mugello regio. De villa is strategisch geplaatst op een heuvel. De villa behoorde toe aan Giovanni di Bicci de’ Medici. Na zijn dood in 1428 erfde zij zoon Cosimo de’Medici de villa. Hij liet zijn architect Michelozzo de villa ombouwen naar een kasteel.

Cosimo liet Michelozzo bij Careggi en Fiesole de volgende villa’s bouwen.

Lorenzo de’ Medici heeft lange tijd in Villa Medici bij Careggi gewoont. Ook deze villa behoort bij één van de eerste villa’s die door de familie de’Medici gebouwd is. Na het overlijden van Lorenzo in 1492 is de villa lang onbewoond gebleven. Carlo de’ Medici liet in 1615 de villa en zijn tuin renoveren.

Villa di Castello

Deze ligt een paar kilometer buiten het historische centrum van Florence en heeft een prachtige tuin. De tuin is op de Boboli tuinen na de mooiste van Florence. Deze villa is sinds 1583 eigendom van academia Crusca en niet toegankelijk voor publiek. De tuinen daarentegen zijn wel openbaar.

Villa della Petraia

In deze villa is een museum gevestigd. Daarnaast is er een tuin en een park. Deze villa was een oud kasteel afkomstig uit 1362. Toen hij in 1530 eigendom werd van de familie de’Medici transformeerde zij hem tot een Medici waardige villa.

Ook interessant

Boboli-tuinen
Boboli-tuinenDe Boboli tuinen zijn de mooiste tuinen van Florence. Het is een prachtig stuk natuur waar je heel de dag kan rondlopen. Zeker tijdens de zomermaanden zorgen de tuinen voor de nodige schaduw. Hou er wel rekening mee dat je zelf een flesje water meeneemt. Een bezoek aan de Boboli tuinen is goed te combineren […]
Palazzo degli Uffizi
Palazzo degli UffiziPalazzo degli Uffizi werd origineel gebouwd tussen 1560 en 1581 als kantoor en vergaderruimte. Het paleis is ontworpen door Giorgio Vasari. Hij was een belangrijke schilder en architect in de 16e eeuw. De opdrachtgever hiervoor was Francisco de’ Medici. Francisco gebruikte het paleis niet alleen als kantoorruimte, maar ook voor zijn kunstcollectie. Later werd deze […]
Corridoio Vasariano
Corridoio VasarianoEen veilige doorgang Corridoio Vasariano werd gebouwd om een doorgang te vormen tussen Palazzo Pitti en Palazzo Vecchio. Cosimo de’Medici en zijn familie wilden een veilige oversteek tussen deze paleizen en wilden daarbij niet tussen het gewone volk lopen. Deze opdracht gaf hij aan Giorgio Vasari. Hij bouwde Corriodo Vasariano in 1565 in vijf maanden […]