Nationaal museum Bargello

Het nationaal museum Bargello is een echte aanrader voor de liefhebbers van beeldhouwwerken uit de Renaissance. Dit paleis herbergt dan ook een aantal pareltjes van bekende kunstenaars als Michelangelo en Donatello.

Als je voor het gebouw doet deze aan als een kasteel. Zijn bouwstijl kan dan ook gezien worden als een voorbeeld van een Gotische bouwstijl. Zeker opvallend is de 54 meter hoge toren.

Geschiedenis

Het paleis werd gebouwd in de 13e eeuw voor Capitano del popolo. In 1502 was het paleis eigendom van de raad van justitie en de politie. Later werd het gebouw gebruikt als gevangenis waar gevangenen tevens werden geëxcuteerd.

In 1865 werd het kasteel gerestaureerd door architect Francesco Mazzei. Hetzelfde jaar werd het nationaal museum Bargello in dit gebouw gevestigd.

Het museum

Behalve de werken van Donatello en Mischelangelo zijn er ook werken van brons en ivoor. De muren zijn opgesierd met prachtige wandtapijten en de rest van de ruimte is mede aangekleed met passend meubelair. Deze zijn afkomstig uit de collectie van de familie de’Medici en privé giften.

Openingstijden
Dagelijks geopend van 8.15-13.50

Entree
vol tarief € 4,-

Adres
Via del Proconsolo 4
Florence

Ook interessant

Loggia dei Lanzi
Loggia dei LanziLoggia dei Lanzi werd benoemd naar de wachten van de groothertog van Florence, Cosimo I de’Medici. Deze beeldengalerij is te vinden op een hoek van Piazza della Signoria. Loggia dei Lanzi wordt dan ook wel eens naar plein genoemd, Loggia della Signoria. De beeldengalerij werd gebouwd tussen 1376 en 1382 door Benci di Cione en […]
Galleria dell’Accademia
Galleria dell'AccademiaWie naar Florence gaat, zal gegarandeerd één museum bovenaan zijn must see lijst hebben staan. Al is het alleen maar om het bekende beeld van Michelangelo de David. Kunstacademie Galleria dell’Accademia was de eerste kunstacademie voor schilders in Europa. Hij werd opgericht door de drie kunstenaars Giorgio Vasari, Agnolo Bronzino en Bartolomeo Ammanati in 1561. […]
Palazzo degli Uffizi
Palazzo degli UffiziPalazzo degli Uffizi werd origineel gebouwd tussen 1560 en 1581 als kantoor en vergaderruimte. Het paleis is ontworpen door Giorgio Vasari. Hij was een belangrijke schilder en architect in de 16e eeuw. De opdrachtgever hiervoor was Francisco de’ Medici. Francisco gebruikte het paleis niet alleen als kantoorruimte, maar ook voor zijn kunstcollectie. Later werd deze […]