Pisa

Pisa is een plaatsje op ongeveer een uur rijafstand van Florence. Je kunt Florence goed combineren met een bezoek aan Pisa. Vanuit het centraal station in Florence rijden er treinen en bussen naar Pisa.

toren van Pisa

De toren van Pisa

De grootste trekpleister van deze stad is, de scheve toren. Bij deze toren staat een kathedraal (Duomo di Pisa) en een doopkapel. Er omheen zijn verschillende cafe’s, restaurants met terras en winkels. Dit alles is te vinden op Piazza dei Miracoli.

De toren werd gebouwd in 1173 door Gugilmo en Buonanno. De toren ging toen al schuin hangen. Toch bleef men doorbouwen. Er is ongeveer tweehonderd jaar over de bouw gedaan.

In 1964 werd de toren gerenoveerd, omdat de regering bang was dat deze om zou vallen. In 1990 moest de toren tijdelijk sluiten, omdat hij niet meer veilig was.

Je kunt de toren beklimmen en helemaal boven genieten van het uitzicht.

Doumo di Pisa

Deze kathedraal is ontworpen door Busketus en stamt uit 1064. De kerk is aan de buitenkant wit gekleurd. De kathedraal is gebouwd in Romaanse stijl. Aan de binnenkant is de kathedraal met verschillende mozaieken versierd.

Doumo di Pisa staat tussen het doopkapel en de scheve toren.
doopkapel Pisa

Baptisterium

Deze doopkapel is de laatst (of eerste als je van de andere kant naar het plein gaat) in de rij van drie. De kapel werd gebouwd in de 12e eeuw. Hij is ontworpen door Diotisalvi. De doopkapel is de grootste van Italië.

Naast de bezienswaardigheden op Piazza dei Miracoli kent Pisa niet zoveel bijzondere bezienswaardigheden, zoals in Florence of Rome. Maar zeker voor een dagtrip is het een leuke stad.

Behalve Pisa is ook Lucca een mooie plaats in de omgeving van Florence.

Ook interessant

Rome
RomeVoor wie langere tijd in Florence is, zou kunnen overwegen een dagtrip naar een stad in de buurt te doen. Een stad die goed bereikbaar is vanuit Florence is de wereldstad Rome. Vanuit Florence kun je rechtstreeks de trein pakken naar Rome. De reistijd hiervan is ongeveer anderhalf uur. Vanuit Termini kun je met de […]
Vliegen naar Florence
Vliegen naar FlorenceAls je naar Florence gaat kun je via Amsterdam een rechtstreekse vlucht naar Florence boeken. Zowel KLM als Alitalia (Italiaanse vliegmaatschappij) vliegen naar deze stad. Een goedkoper alternatief is om via Eindhoven met Ryanair naar Pisa te vliegen. Bij het vliegveld in Pisa is een treinstation. Vanuit daar kun je de trein naar Florence pakken. […]
Openbaar vervoer
Openbaar vervoerHet openbaar vervoer in Florence bestaat voornamelijk uit bussen. Er is een tramlijn, maar deze is niet zo uitgebreid als het bussen netwerk. Over het algemeen zul je niet veel gebruik maken van het openbaar vervoer als je in het centrum bent. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Lopen is dan geen straf in een […]