Reizen

Florence staat bekend als een renaissance stad. De meeste gebouwen van Florence zijn dan ook uit deze tijdsperiode afkomstig. 1 van de bekendste kunstenaars die in Florence gewoond en gewerkt heeft is Michealangelo. Veel van zijn architectuur en kunstwerken zijn in deze stad terug te vinden.

Genoeg reden voor toeristen om een vakantie naar Florence te plannen. Er zijn verschillende manier om naar deze stad te reizen. Zo kun je met het vliegtuig een rechtstreekse vlucht naar Florence boeken of een alternatieve vlucht naar Pisa en vanuit daar de trein of een huurauto naar Florence.

Andere opties zijn een georganiseerde busreis die niet alleen Florence, maar ook zijn omgeving aan doet of eigen vervoer. Ga je met de auto? Hou dan rekening met de lange rij tijd en boek halverwege de reis een hotelovernachting.

Als voorbereiding is een reisgids en stadplattegrond haast onmisbaar.

Vliegen naar Florence


Als je naar Florence gaat kun je via Amsterdam een rechtstreekse vlucht naar Florence boeken. Zowel KLM als Alitalia (Italiaanse vliegmaatschappij) vliegen naar deze stad. Een goedkoper alternatief is om via Eindhoven met Ryanair naar Pisa te vliegen. Bij het vliegveld in Pisa is een treinstation. lees verder…

Reisgidsen Florence


Bereidt je reis naar Florence voor met een reisgids. Ook handig tijdens de reis zelf lees verder…

Busreizen Florence


Verken Florence met een geheel verzorgde busreis. lees verder..

Openbaar vervoer


Het openbaar vervoer in Florence bestaat voornamelijk uit bussen. Er is een tramlijn, maar deze is niet zo uitgebreid als het bussen netwerk. Over het algemeen zul je niet veel gebruik maken van het openbaar vervoer als je in het centrum bent. lees verder…