Winkelen Florence

Florence kent verschillende gezellige winkelstraten. Alles is op loopafstand. Het is goed te doen om eerst rondom de Doumo winkels te kijken, om daarna naar Ponte Vecchio te gaan.

Naast winkelen in de winkelstraten kun je goed terecht op één van de kleinere of grotere markten. Bij deze markten kun je van alles kopen. kleding, eten en souvenirs.

Florence markt

Markt

Op zondag is er in de volgende straten een grote markt:

  • Via s Antonino
  • Divie To Di Tronsito E di Sosta Dei Carretti
  • Via del Canto de’ Nelli
  • Piazza di S Lorenzo

Deze straten liggen bij het historische centrum.

Bartolucci

Een echt aanrader is houtwinkel Bartolucci. Hier hebben ze alles van hout. Van koeokoeksklokken tot Pinokkio’s. Het is een leuke winkel om in rond te kijken. Bij de ingang hebben ze een grote Pinokkio waarmee je op de foto kan.

Bartolucci Florence

De winkel is te vinden in de straat Via Condotti

Ponte Vecchio

Op de Ponte Vecchio zijn alleen maar juweliers gevestigd. Voordat je Ponte Vecchio op gaat loop je in een winkelstraat met verschillende gezellige winkels.

Ponte Vecchio juweliers

Vroeger waren er nog geen juweliers op Ponte Vecchio. In plaats hiervan waren er slagers. Hier kwamen nog al wat geuren vanaf en deze geuren gingen omhoog naar het bovengelegen Corridoio Vasariano. De prive tunnel van de Medici’s, zodat ze niet tussen het gewone volk de brug over hoefden te steken. Op een gegeven moment waren de’Medici’s deze lucht zo beu dat ze bevalen de slagers daar weg te halen. In plaats daarvan kwamen er juweliers en deze juweliers zijn er nog steeds.

Ook al koop je er niks, het blijft een gezellige brug om over heen te lopen.

Ook interessant

Ponte Vecchio
Ponte VecchioPonte Vecchio is de bekendste brug van Florence. Hij is herkenbaar aan alle winkeltjes die zich op deze brug gevestigd hebben. De winkeltjes bestaan voornamelijk uit juweliers. De brug die er eerst op de plek van Ponte Vecchio stond was een brug stamde uit de oude Romeinse tijd. Men vermoed dat deze brug van hout […]
Wandeltocht Florence
Wandeltocht FlorenceMaak kennis met de stad van de renaissance Breng je voor het eerst een bezoek aan Florence? Maak dan gebruik van deze voordelige excursie. Deze twee uur durende wandeltocht gaat door het centrum van Florence. Je komt langs bekende bezienswaardigheden, zoals piazza della signoria, palazzo Vecchio, de Duomo, Santa Trinita en Ponte Vecchio. Een ideale […]
Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden in FlorencePonte Vecchio Ponte Vecchio is de bekendste brug van Florence. Hij is herkenbaar aan alle winkeltjes die zich op deze brug gevestigd hebben. De winkeltjes bestaan voornamelijk uit juweliers. Lees verder… Piazza della Signoria Piazza della Signoria wordt gezien als het belangrijkste plein van Florence. Het is een plein waar verschillende bezienswaardigheden aan gelegen zijn. […]