Busreizen Florence

8 daagse busreis Toscane

Deze busreis gaat naar de Italiaanse streek Toscane. Behalve een hele dag Florence, breng je een bezoek aan o.a. Siena, Lucca en Pisa. Tijdens de reis verblijft u in een drie sterren hotel met halfpension. Op de heen en terugreis is er een overnachting in een hotel in Frankrijk.


 
 
Florence
Florence wordt ook wel de stad van de Renaissance genoemd. Als je er bent, weet je waarom. Een groot deel van de gebouwen in Florence stammen uit de tijd. Als je door de straten van de stad loopt adem je de Renaissance sfeer in.

Bekende bezienswaardigheden in Florence, zijn de Dom, Ponte Vecchio, de Boboli tuinen en de basiliek Santa Croce met de praalgraven van Michelangelo en Galileo

San Gimignano
San Gimignano is een sfeervolle stad met veel gebouwen die stammen uit de Middeleeuwen. De stad is geheel ommuurd. Deze stad dankt zijn bekendheid vooral om de veertien torens. Andere belangrijke bezienswaardigheden in deze stad zijn de drie toegangspoorten, Porta San Giovanni, Porta San Matteo en Porta S. Jacopo.

Tijdens de excursie gaan we naar de katedraal, Palazzo del Popolo en de kerk Sant’Agostino.

Siena
Na San Gimignano wordt Siena bezocht. Een stad met een mooie Middeleeuwse binnenstad. Dwaal door de straten die door de eeuwen heen, nauwelijks veranderd zijn. Breng een bezoek aan het Gotische Palazzo Salimbeni of bezoek de kathedraal.

Lucca
Bij deze historische stad zijn de stadmuren rondom de oude stad geheel in tact. Er wordt over de muur gewandeld. Hierbij heb je een prachtig uitzicht over Lucca.

Pisa
De bekendste bezienswaardigheid in Pisa is de Toren van Pisa. Deze scheve toren spreekt bij velen tot zijn verbeelding. Het is een wonder dat hij nog steeds overeind staat. Behalve de toren zijn ook de basiliek en doopkapel die op hetzelfde plein als de toren van Pisa staan adembenemend.


 
Ontdek Toscane
Deze rondreis is ideaal voor wie nog niet eerder in Toscane is geweest. Ontdek deze regio met zijn Middeleeuwse steden.