Het huis van Dante

Museo Dasa di Dante of gewoon op zijn Nederlands Museo Casa di Dante, is een museum over het leven en werk van de bekende Italiaanse dichter Dante Alighieri. Hij werd in 1265 geboren in Florence.

In 1965 werd het museum geopend voor publiek. In 1990 moest het museum sluiten, maar gelukkig konden in 1994, na een grondige renovatie, de deuren weer open. Het museum heeft als doel kennis te verspreiden over het leven en het werk van de dichter Dante aan een breed publiek.

Het museum bestaat uit drie verschillende verdiepingen. Elke verdieping heeft zijn eigen thema. De eerste verdieping laat een tentoonstelling zien planten, mineralen en instrumenten die o.a. gebruikt werden om drankjes van te maken. Dante was lid van de gilde van artsen en apothekers en deze verdieping laat dit deel van zijn leven zien.

Op de tweede verdieping kom je verschillende kamers tegen. De eerste kamer gaat over Dantes ballingschap. Een deel van de ruimte is ingericht als slaapkamer. In de tweede kamer wordt een film geprojecteerd. Deze film bevat illustraties van de Franse kunstenaars Gustave Doré. De illustraties verbeelden het meesterwerk van Dante.

Op de derde verdieping vind je een afbeelding van Dantes meesterwerk de Goddelijke Komedie, uitgewerkt in drie kleuren. De originele boeken in de boekenkast van de verdieping zijn zeldzaam en waardevol. In de volgende kamer op deze verdieping zijn twee kostuums tentoongesteld van de vrouw en notaris uit de tijd van Dante. De kostuums zijn versierd met juwelen.

Het huis van Dante is te vinden in het centrum van Florence. Er wordt gezegd dat op de plek waar nu het museum is, vroeger het huis van Dante en zijn familie stond. Het huis waarin hij werd geboren.

Naast gewoon een bezoek aan het huis van Dante te brengen, is het ook mogelijk om een rondleiding of een workshop te volgen.

Adres
Via Santa Margherita 1
50122 Florence

Ook interessant

Leonardo da Vinci museum
Leonardo da Vinci museumHet Leonardo da Vinci museum is een leuk museum gevuld met uitvindingen die ooit door Leonardo da Vinci zijn gemaakt. Aan de hand van da Vinci’s ontwerpen zijn de uitvindingen uitgebouwd. Een deel er van mag je uitproberen. Zeker voor kinderen is dit een leuk museum. Leonardo da Vinci Leonardo da Vinci was een multi […]
Excursie Inferno
Duomo Kathedraal en BaptisteriumRobert Landon belandt op mysterieuze wijze in een ziekenhuis in Florence. Het laatste dat hij weet is dat hij in Amerika was. Robert heeft een schotwond en wordt verzorgd door Sienna, een dokter die in het ziekenhuis werkt. Als er een vrouw met pistool het ziekenhuis binnendringt, vluchten Robert en Sienna het ziekenhuis uit. Welk […]
Museo Galileo
Museo GalileoMuseo Galileo is een instituut en museum van de geschiedenis van de wetenschap. Hij dankt zijn collectie aan de families Medici en Lorraine, die ooit een belangrijke rol speelden voor Florence. De geschiedenis die het museum laat zien beslaat ongeveer vijf eeuwen. De collectie bestaat uit ruim 1000 instrumenten. Bij deze collectie horen verschillende instrumenten […]