Piazza della Signoria

Piazza della Signoria wordt gezien als het belangrijkste plein van Florence. Het is een plein waar verschillende bezienswaardigheden aan gelegen zijn. Bij een bezoek aan Florence kun je dit plein zeker niet overslaan. Het plein is L vormig en werd gebouwd aan het einde van de 13e eeuw.

Piazza della Signoria is niet alleen voor toeristen, maar zeker ook voor de Florentijnen zelf een ontmoetingspunt.

Een aantal hoogtepunten op dit plein zijn:

Palazzo Vecchio


De oorspronkelijke naam van dit paleis is Palazzo della Signoria. Hier is Piazza della Signoria naar vernoemd. Dit paleis werd vroeger bewoond door de familie de’Medici. Tegenwoordig is het een museum waarin de kunstcollectie van de familie de’Medici wordt getoond.

De kunstwerken zijn afkomstig uit de middeleeuwen en de renaissance

Uffizi

Dit paleis is het huis van één van de belangrijkste en oudste kunstmusea. Er zijn voornamelijk schilderijen en beelden uit de late Middeleeuwen en vroege Renaissance.

Neptunusfontein

Deze fontein is gemaakt tussen 1560 en 1575 door Bartolomeo Ammannati. Hij werd gemaakt ter ere van het huwelijk van Francesco de Medici met aartshertogin Johanna van Oostenrijk.

Ruiterstandbeeld

Het ruiterstandbeeld is een beeltenis van Cosimo I de’ Medici en is gemaakt door Giambologna.

Cosimo I de’ Medici was de eerste groothertog van Toscane. Hij was aan de macht van 1537 tot 1574. De familie de’Medici is lange tijd de belangrijkste en machtigste familie van Florence geweest.

Adres
Piazza della Signoria
Florence

Ook interessant

Galleria dell’Accademia
Galleria dell'AccademiaWie naar Florence gaat, zal gegarandeerd één museum bovenaan zijn must see lijst hebben staan. Al is het alleen maar om het bekende beeld van Michelangelo de David. Kunstacademie Galleria dell’Accademia was de eerste kunstacademie voor schilders in Europa. Hij werd opgericht door de drie kunstenaars Giorgio Vasari, Agnolo Bronzino en Bartolomeo Ammanati in 1561. […]
Synagoge
SynagogeGeschiedenis De grote Synagoge, ook wel genaamd Tempio Maggiore Israelitico, in Florence werd gebouwd tussen 1874 en 1882. Het is de kerk van de Joodse gemeenschap. Het was te danken aan de gulle donatie van David Levi dat de Synagoge gebouwd kon worden. De ontwerpers van de Synagoge waren Mariano Falcini, Professor Vincente Micheli en […]
Piazzale Michelangelo
Piazzale MichelangeloPiazzale Michelangelo is gelegen op een heuvel. Dit plein is vooral bekend en geliefd vanwege zijn adembenemende panoramische uitzicht over Florence. Verschillende bezienswaardigheden, zoals, Santa Maria del Fiore, Palazzo Vechio, Santa Croce en Pante Vecchio zijn vanuit Piazzale Michelangelo dan ook goed te zien Beelden van Michelangelo Het plein is vernoemd en gewijd aan de […]