Santa Maria Novella

Santa Maria Novella ligt op loopafstand vanaf het centraal station en is te vinden op gelijknamige Piazza. Op het plein voor de basiliek zijn verschillende drink en eetgelegenheden.

De basiliek is ontworpen door Fra Jacopo Talenti en Leon Battisa Alberti. Santa Maria Novella werd gebouwd tussen 1279 en 1357. In 1470 werd de basiliek verrijkt met zijn bijzondere voorgevel. Deze is ontworpen door Leon Battisa Alberti.

De basiliek heeft de vorm van een Latijns kruis, iets wat traditioneel is bij katholiek kerken.

Santa Maria Novella

De verschillende kapellen

Santa Maria Novella kent verschillende kapellen, die stuk voor stuk hun eigen bezienswaardigheden bevatten. Denk aan frescoes en beelden.

  • De Fillipo Strozzi kapel is te vinden aan de rechterkant van het altaar.
  • Tegenover deze kapel, aan de linkerkant van het altaar kun je de Gondi kapel bezoeken.
  • De volgende kapel is de kapel van Strozzi de Matova.
  • De kapel van Della Pura stamt uit 1474. In 1841 werd hij door Baccani gerenoveerd. In deze kapel is een fresco van Maria met kind Jezus uit de 14e eeuw te bezichtigen.
  • In de Rucellai kapel is het 15e eeuwse graf van Paolo Rucellai
  • De Bardi kapel stamt uit de 14e eeuw. De kapel bevat frescoes uit dezelfde periode.
  • De Spaanse kapel werd door Cosimo I geschonken aan zijn vrouw Eleonora of Toledo. Eleonora was van Spaanse afkomstig. Om deze reden kreep de kapel de naam de Spaanse kapel. Deze kapel werd in 1365 gedecoreerd door Andrea di Bonaiuto.

Let op: Het kost entree als je deze basiliek wil bezoeken.

Ook interessant

Kerken
Bezienswaardigheden Florence ItaliëSanta Maria del Fiore Florence kent verschillende bezienswaardigheden. De bezienswaardigheid die boven de rest uitsteekt is de Basilica di Santa Maria del Fiore. Deze kathedraal wordt ook wel Dom genoemd en heeft een opvallende rode koepel. lees verder… Baptisterium San Giovanni Baptisterium San Giovanni is een doopkapel. Deze kapel is te vinden tegenoverde Dom. Hij […]
Basilica di Santa Croce
Basilica di Santa CroceDe Santa Croce is een prachtige witte basiliek gebouwd in een gotische stijl. Het eerste deel werd in 1228 gebouwd. Aan het einde van de 13e eeuw werd er begonnen met de rest van de bouw, aangezien het geen dat er stond niet voldoende ruimte bood aan de gelovigen die Santa Croce bezochten. Deze kerk […]
Diner en concert
Diner en concertFlorence is niet alleen een renaissance stad, maar ook een stad van romantiek. De romantiek is compleet met een heerlijke diner en concert in Florence De gastheer Of vrouw zal je bij Piazza Santa Trinita ophalen. Vanuit hier ga je eerst naar een gezellig Italiaans restaurant waar genoten kan worden van een traditioneel Toscaans diner […]