Santa Trinita

Van de vele kerken die Florence rijk is, is Santa Trinita een kleine kerk. Toch is hij zeker de moeite van een bezoek waard. Al is het alleen al om de kunstwerken die in de kerk te bewonderen zijn. De kerk kijkt uit over het gelijknamige plein Piazza Santa Trinita. De kerk ligt vlakbij de rivier de Arno en de wederom gelijknamige brug ponte Santa Trinita.

Kerk bovenop een kerk

De eerste Santa Trinita kerk is afkomstig uit de elfde eeuw. Tussen 1258 en 1280 werd hier bovenop een nieuwe kerk gebouwd. Deze werd ontworpen door Bernardo Buontalenti. Door de eeuwen heen werd Santa Trinita meerdere malen herbouwd. Dit komt o.a. omdat hij een aantal keer van eigenaar wisselde.

De eerste eigenaren waren de familie Strozzi. Later werd de kerk eigendom van de familie de’Medici. De verschillende verbouwingen zijn goed te zien aan de kerk. Zo werd er eerst in een Roman stijl gebouwd. Later werd de kerk verbouwd in een Gotische stijl.

Tijdens een renovatie werd de vloer van de oorspronkelijke kerk uit de 11e eeuw bloot gelegd. Ook werd er een crypte ontdekt. Vanwege veiligheidsoverwegingen is deze meestal niet te bezoeken.

Kapellen

In totaal zijn er twintig kapellen in de kerk aanwezig. Maar het is vooral aan twee kapellen te danken dat deze kerk bekend is. Namelijk de Sassetti kapel en de Bartolini Salimbeni kapel. In deze kapellen zijn verschillende fresco’s te bewonderen. Deze fresco’s zijn gemaakt door Domenico Ghirlandaio en Lorenzo Monaco.

Ook de andere kapellen zijn, ook al zijn ze minder bekend dan de Sassetti kapel en de Bartolini Salimbeni kapel, voorzien van prachtige kunstwerken.

Adres
Piazza Santa Trinita 1
Florence

Ook interessant

Kerken
Bezienswaardigheden Florence ItaliëSanta Maria del Fiore Florence kent verschillende bezienswaardigheden. De bezienswaardigheid die boven de rest uitsteekt is de Basilica di Santa Maria del Fiore. Deze kathedraal wordt ook wel Dom genoemd en heeft een opvallende rode koepel. lees verder… Baptisterium San Giovanni Baptisterium San Giovanni is een doopkapel. Deze kapel is te vinden tegenoverde Dom. Hij […]
Basiliek van san Miniato al Monte
Basiliek van san Miniato al MonteDe basiliek van san Miniato al Monte is gebouwd op één van de hoogste punten van Florence, de Monte Croci heuvel. Vanuit het centrum is het de basiliek op loopafstand. Door de heuvel is dit echter een hele klim. Toch is een bezoek aan de Basiliek van san Miniato al Monte aan te raden. Je […]
Santa Maria Novella
Santa Maria NovellaSanta Maria Novella ligt op loopafstand vanaf het centraal station en is te vinden op gelijknamige Piazza. Op het plein voor de basiliek zijn verschillende drink en eetgelegenheden. De basiliek is ontworpen door Fra Jacopo Talenti en Leon Battisa Alberti. Santa Maria Novella werd gebouwd tussen 1279 en 1357. In 1470 werd de basiliek verrijkt […]