Synagoge

Geschiedenis

De grote Synagoge, ook wel genaamd Tempio Maggiore Israelitico, in Florence werd gebouwd tussen 1874 en 1882. Het is de kerk van de Joodse gemeenschap. Het was te danken aan de gulle donatie van David Levi dat de Synagoge gebouwd kon worden.

De ontwerpers van de Synagoge waren Mariano Falcini, Professor Vincente Micheli en Marco Treves. Als leden van de Joodse gemeenschap wisten zij als geen ander waar de Synagoge aan moest voldoen.

Tijdens de wereldoorlog hebben de Duitsers geprobeerd de Synagoge te vernietigen. Dit hebben de Italianen gelukkig kunnen voorkomen. De Synagoge kwam er vanaf met slechts geringe schade.
synagoge florence

Tuin

De tuin rondom de Synagoge is gevuld met exotische planten. In deze tuin zijn op een monument 248 namen geschreven. Dit zijn de namen van de Joodse inwoners van Florence die tijdens de tweede wereldoorlog overleden zijn.

Bezoek Synagoge

Om de Synagoge te bezoeken zul je bij de ingang een entreekaart moeten kopen. Je kunt door het hek heen echter wel een indruk krijgen van de buitenkant van de Synagoge. Ook als je op een hoog punt in Florence het uitzicht over de stad aan het bewonderen bent, is de blauw/groene koepel van de Synagoge herkenbaar.

Bij de Synagoge is een museum die de geschiedenis laat zien van de Joodse gemeenschap in Florence. Dit museum is te vinden op de eerste verdieping.

Adres
Via Luigi Carlo Farini 6
Florence

Ook interessant

Santa Maria Novella
Santa Maria NovellaSanta Maria Novella ligt op loopafstand vanaf het centraal station en is te vinden op gelijknamige Piazza. Op het plein voor de basiliek zijn verschillende drink en eetgelegenheden. De basiliek is ontworpen door Fra Jacopo Talenti en Leon Battisa Alberti. Santa Maria Novella werd gebouwd tussen 1279 en 1357. In 1470 werd de basiliek verrijkt […]
Kerken
Bezienswaardigheden Florence ItaliëSanta Maria del Fiore Florence kent verschillende bezienswaardigheden. De bezienswaardigheid die boven de rest uitsteekt is de Basilica di Santa Maria del Fiore. Deze kathedraal wordt ook wel Dom genoemd en heeft een opvallende rode koepel. lees verder… Baptisterium San Giovanni Baptisterium San Giovanni is een doopkapel. Deze kapel is te vinden tegenoverde Dom. Hij […]
Musea
MuseaGalleria dell’Academia Galleria dell’Accademia kent zijn eerste bestaan als kunstacademie voor schilders. Deze werd opgericht in 1561 en was de eerste van Europa. In 1784 werden de schildersacademies van Florence samengevoegd om één grote academie te vormen. lees verder… Cappelle Medicee De kapellen van de familie de’Medici zijn een onderdeel van de basiliek van San […]